Get-togethers

In elke provincie vindt er maandelijks een informele Mensa borrel plaats waar leden elkaar in een losse en ongedwongen sfeer ontmoeten, meestal in een café.

Er wordt gepraat en gefilosofeerd, maar ook gelachen en soms zelfs gehuild. Sommige borrels worden af en toe ook opengesteld voor vrienden of familie van leden, maar dat wordt altijd op voorhand aangekondigd.

Special Interest Groups

Als je een speciale interesse of hobby hebt, dan kan het zijn dat er een Mensa SIG over bestaat. Indien die nog niet bestaat, dan kan je ‘m zelf oprichten en uitbouwen. Je krijgt altijd ondersteuning vanuit het bestuur, zowel praktisch als financieel.

Momenteel bestaan er allerhande SIG’s zoals de Smul-SIG (gastronomie), Hesperia (planten), KunstenSIG, spelletjesSIG, … Deze SIG’s zijn toegankelijk voor alle leden en bieden een uitstekende gelegenheid om je volledig te verdiepen in een onderwerp.

ComMensal magazine

Mensa Be heeft zijn eigen magazine, de ComMensal. Dit tweetalig magazine wordt gemaakt door en voor onze leden. De redactie selecteert een aantal onderwerpen waarvan we hopen dat onze leden ze interessant vinden, maar er is evenzeer ruimte voor eigen inbreng van de leden in de vorm van een artikel of zelfs een kunstwerk. Kortom, een echt ledenblad!

Service for Information, Guidance, and Hospitality to Travelers

Dit is het Mensa reisbureau! De meeste nationale Mensa’s hebben een SIGHT coördinator die bemiddelt tussen reizende Mensanen en eventuele gastheren of -vrouwen die de bezoekers kunnen rondleiden in hun stad of land en eventueel zelfs een slaapplaats aanbieden.

European Mensa Annual Gathering

Elk jaar wordt er een European Mensa Annual Gathering georganiseerd in een Europese stad. De organisatie gebeurt volledig door Mensa vrijwilligers en de aangeboden activiteiten variëren tussen lezingen, sportactiviteiten, workshops of speeddating met als afsluiter steevast een legendarisch galabal. Zeker niet te missen als je je horizon wil verbreden binnen Mensa.