Welkom bij Mensa!

Denk jij dikwijls anders dan anderen? Ben je sneller of creatiever dan de mensen in je omgeving? Zie je vaker het grote plaatje? Ingewikkelde problemen zijn voor jou een uitdaging en geen obstakel?

Dan zou het heel goed kunnen dat je bij de 2% meest begaafde mensen van de bevolking behoort en je dus in aanmerking komt voor een lidmaatschap bij Mensa Be.

Wij zijn een vereniging van ervaringsdeskundigen op het vlak van hoogbegaafdheid, gewone mensen die dagelijks meemaken wat het is om met HIQ te leven. We kennen de voordelen en nadelen, en we leren van elkaar hoe we het beste kunnen omgaan met dat ‘anders’ zijn.

Een bont gezelschap...

Als Mensa Be lid kan je van gedachten wisselen met verschillende mensen uit alle lagen van de bevolking. Een hoog IQ staat namelijk volledig los van ras, religie, sociale klasse of leeftijd.

Wij verenigen mensen op lokale, nationale en internationale bijeenkomsten en activiteiten. Deze activiteiten worden steeds georganiseerd door onze geëngageerde leden. Het zijn uitsluitend vrijwilligers die er met veel plezier tijd voor maken.

Mensa International

Mensa International Limited (MIL) is een internationale vereniging voor hoogbegaafde mensen, actief in meer dan 90 landen en met wereldwijd meer dan 150.000 leden.

Door lid te worden van Mensa Be word je ook automatisch lid van MIL, heb je toegang tot hun website en kan je in contact komen met leden van andere nationale Mensa’s.